1 (1) John de Mol

De man die al zeven jaar op rij met verve DeMedia100 aanvoert, was in 2017 meer invloedrijk dan ooit. John de Mol greep naast TMG maar wist wel SBS over te nemen. Daarmee ligt zijn droom -  het bouwen van het grootste crossmediale mediabedrijf in Nederland - op schema.

John de Mol presenteert Talpa Network

2 (4) Arjen Lubach

Arjen Lubach kwam vorig jaar vanuit het niets DeMedia100 binnen als hoogste binnenkomer aller tijden op nummer 4. Intussen heeft Arjen niets aan invloed ingeboet. Zijn prikkelende satire brengt met grote regelmaat maatschappelijke discussies te weeg, terwijl zijn acties en briljante filmpjes viral gaan. Tussendoor werkt hij ook nog als succesvolle dj en schrijver.

Arjen Lubach op het DeMedia100 Diner: "Volgend jaar stoot ik John de Mol van zijn troon"

3 (25) Eva Jinek

De ster van Eva is in het afgelopen jaar razendsnel gestegen en dat zien we terug in DeMedia100. In haar programma Jinek is zij journalistiek scherp en zeer onderhoudend. Online is zij ook succesvol actief, waardoor zij contact houdt met haar publiek, ook wanneer er een tijdje geen uitzendingen zijn.

4 (6) Matthijs van Nieuwkerk Zolang de Wereld Draait Door lekker door blijft draaien, blijft Matthijs zijn rondjes meedraaien. DWDD en van Nieuwkerk vormen al twaalf jaar een combinatie en formule die maar niet sleets lijkt te worden. Naar eigen zeggen wil hij van DWDD een monumentje maken. Volgens velen is dat al ruimschoots gelukt.
5 (7) Christian van Thillo

Ooit sprong hij acuut in de auto en reed hij van Antwerpen naar Amsterdam, toen hij hoorde dat Het Parool te koop stond. Inmiddels is de Persgroep het grootste mediabedrijf van Nederland. Christian van Thillo transformeert de dagbladuitgever met lef en stijl tot een prachtig crossmediaal mediabedrijf.

Christian van Thillo: Multi Platform Broadcasting gaat echte convergentie brengen tussen uitgevers en televisie-exploitanten

 

6 (5) Linda de Mol

Linda de Mol schaakt op vele velden. Begonnen als televisiepresentator bij Sky Channel, werd ze groot bij RTL4. Eerst als presentator, later als actrice en ontwikkelaar van televisieformats met Gooische Vrouwen op tv en in bioscoop als hoogtepunt. Het magazine LINDA. zet in de tijdschriftenwereld de standaard.

7 (8) Peter de Mönnink

Peter de Mönnink was tot eind 2017 ceo van Sanoma Nederland en België en ceo van SBS. Vanaf 1 januari 2018 werkt hij voor Talpa Network als Chief Commercial Officer en CEO van de televisiezenders. Ook heeft hij de uitdaging aangenomen om binnen Talpa een crossmediaal sales house te bouwen; Talpa Media Solutions.

Ons interview met Peter de Mönnink staat hier

8 (16) Ruud de Langen

Ruud de Langen is CEO van Mindshare, het grootste mediabureau van het land en werkt voor de grootste adverteerders. De meest invloedrijke man in de mediabureauwereld laat van zich horen op social media, op congressen en in de vakmedia – zijn oneliners zijn legendarisch. Dit jaar voor het eerst in de top-10.

Ruud de Langen sprak tijdens het DeMedia100 Diner op 6 december 2017 in Olofs. Zijn voordracht staat hier

 

9 (2) Alexander Klöpping

Blendle voorman, blogger, columnist, internetjournalist en spreker Klöpping blijft aan de weg timmeren om meer kwaliteitsjournalistiek aan een breder publiek te bieden. En dat brede publiek zoekt hij intussen ook internationaal. Tijdens het DeMedia100 Diner van december 2016 was Klöpping de inspirerende gastspreker.

10 (15) Chantal Janzen

Janzen staat bekend als alleskunner. Zij doet dan ook heel veel en dat doet ze in alle gevallen heel goed. Naast theater, film en heel veel televisie is zij inmiddels ook uitgever van het magazine &C. Mensen amuseren, ontroeren, laten beschouwen en inspireren is haar missie in alles wat ze doet.

11 (9) Erland Galjaard De programmadirecteur van RTL is een televisieman in hart en nieren. Hij liet een compleet andere kant van zichzelf zien bij The Roast of Gordon, hetgeen breed werd gewaardeerd. Bijt effectief van zich af bij commentaar op zijn RTL. Intussen werkt hij hard door om RTL door woelige tijden te loodsen.
12 (3) Humberto Tan

Presentator Humberto Tan behoort, met twee zilveren Televiziersterren en de Sonja Barend Award op zak, tot de top van presenterend Nederland. Als ondernemer, modeman en stijlicoon, danser en fotograaf laat Tan nog meer van zijn talenten zien en dat steeds met enorm succes.

13 (19) Edwin Evers

De koning van de ochtendradio Evers blijft onbetwist de grote gangmaker in radioland. Eerst bij de KRO met Evers Staat Op, sindsdien bij Radio 538 met hetzelfde programma. Overladen met radioprijzen, is deze vrolijke programmamaker en top imitator ook nog eens verdienstelijk bandleider, drummer en zanger.

14 (12) Enzo Knol Vlogger Enzo Knol blijft ongekend populair met zijn dagelijkse overwegend vrolijke vlog Knol Power en bereikt met bijna 1,7 miljoen abonnees geweldige hoeveelheden tieners. Als eerste vlogger ooit heeft Knol zijn eigen wassen beeld in Madame Tussauds. Bovendien was Knol de eerste vlogger in DeMedia100.
15 (14) Jeroen Pauw

Pauw ontving onder meer twee Sonja Barend Awards en een TV Beeld voor zijn programma 5 Jaar Later. Naast journalist en presentator is Pauw ook succesvol televisieproducent. Na vele duo presentaties gedurende zijn lange carrière draagt hij nu zijn vaak spraakmakende talkshow Pauw alleen, waarbij een tweede host geenszins wordt gemist.

16 (11) Johnny De Mol

Het verdient aanbeveling een multitalent te zijn wanneer je een mooie notering in DeMedia100 wilt. Acteur, programmamaker, DJ, presentator en ondernemer Johnny de Mol heeft dat allemaal prima voor elkaar. Grossierend in televisieprijzen baant hij zich op natuurlijke wijze een weg door televisieland.

17 (17) Jildou van der Bijl

Jildou van der Bijl is creatief directeur van Mood for Magazines en samen met Linda de Mol hoofdredacteur van LINDA.; begonnen als tijdschrift en in de afgelopen jaren uitgebreid met internet, online video en een eigen reclamebureau. LINDA. staat al jaren op eenzame hoogte en zet binnen de business de standaard. 

18 (31) Nathalie Peters

Nathalie Peters werkt sinds 2004 in verschillende functies voor IPG Mediabrands en kent het klappen van de zweep. Sinds mei 2016 is ze Head of Digital Transformation. In 2014 trad ze toe tot het bestuur van het IAB, sinds april 2015 is ze voorzitter. Haar invloed neemt snel toe.

19 (26) Anna Nooshin Het verfrissende live interview met Anna tijdens het Cross Media Congres 2017 staat de congresdeelnemers nog helder voor de geest. De ster van Nooshin is niet zomaar zo supersnel gestegen. Van uitgever en vlogger tot televisiepresentator, Anna Nooshin doet het met speels en aansprekend gemak.
20 (18) Léonie Koning

Léonie Koning is ceo van Initiative, een mediabureau van IPG Mediabrands. In dit magazine schrijft ze in haar column: “Dit is ook het mooiste moment voor een nieuwe mix van bloedgroepen. Data wizards werken  samen met creatieven, over meerdere continenten, om nieuwe kansen te creëren in media.”

21 (28) Peter Vandermeersch

Peter Vandermeersch is hoofdredacteur van NRC, eerder was hij hoofdredacteur van De Standaard. Hij is de meest invloedrijke dagbladhoofdredacteur van Nederland en de op één na invloedrijkste Belg. Hij regelmatig te gast bij De Wereld Draait Door. In 2017 publiceerde hij het boek Ik Zou Zo Graag Van Jullie Houden.

Ons interview met Peter Vandermeersch staat hier

22 (37) Eric Kramer Eric Kramer werkte 8 jaar als ceo van MEC en werd in 2016 aangesteld als ceo van GroupM in Nederland. MEC fuseerde in 2017 met Maxus+Helder tot Wavemaker. Eric Kramer: “De fusie maakt duidelijk dat we een ambitieuze keuze durven te maken om een nieuwe powerhouse bureau propositie neer te zetten.”
23 (39) Shula Rijxman

Bevlogen. Dat is de beste omschrijving van Shula Riujxman, bestuursvoorzitter van de NPO. “Ik wil dat de NPO ook in 2025 dé primaire provider is van nieuws, actualiteiten, educatie, kinderprogrammering, cultuur en vermaak”. In een ingewikkeld politiek speelveld staat zij haar mannetje en is daarmee de juiste vrouw op de juiste plek.

Ons interview met Sgula Rijxman staat hier

24 (13) Slaven Mandic

Slaven Mandic is CEO van Wayne Parker Kent, een creative technology company dat op jaarbasis 60 tot 70 procent van de Nederlanders mag verwelkomen op minimaal één van de platformen die door deze online uitgever worden geëxploiteerd. Slaven: “Zonder techniek is creativiteit alleen maar iets leuks. En zonder creativiteit is technologie niets."

Ons interview met Slaven Mandic staat hier

25 (44) Victor Knaap

Victor Knaap is de managing director van MediaMonks. Het creatieve productiebureau uit Hilversum behaalde in 2017 in Cannes een historische mijlpaal; MediaMonks won de 100ste Lion. Het wereldwijd opererend bureau heeft kantoren in Londen, Stockholm, Dubai, New York, Los Angeles, Sao Paulo,  Buenos Aires, Shanghai en Singapore.

Ons interview met Victor Knaap staat hier

26 (-) Erik Roddenhof

Erik Roddenhof is sinds 1 januari 2017 CEO  van De Persgroep Nederland: “Ik ben een marketeer. Ik bekijk kranten niet als kranten maar als merken. Die zijn er al 80 jaar. Die merken overleven wel. Of het nou papier is of digitaal, in the end maakt het niet uit. Elke dag lezen 3,5 miljoen mensen ons op papier en 3,3 miljoen mensen digitaal.”

Ons interview met Erik Roddenhof staat hier

27 (-) Tim Hofman

BNN presentator Tim Hofman heeft inmiddels een zeer divers aantal programma’s op zijn naam staan. Geëngageerd, vaak spraakmakend en vooral geloofwaardig. Die combinatie heeft er toe geleid dat Tim op spectaculaire wijze DeMedia100 is binnengevlogen. Van deze presentator, blogger, journalist, dichter en columnist gaan we nog veel horen en zien.

28 (36) Diederijk Breijer

Diederik Breijer is CEO van IPG Mediabrands. In 2017 was er de lancering van Super Digital: “Met de complexe digitale transformatie waar veel van onze klanten middenin zitten, hebben we de conclusie getrokken dat ook wij nog slimmer moeten worden in hoe we ons intern en rondom onze klanten organiseren.”

29 (40) Allard Ruyl Ruyl is ceo van BrandDeli en heeft dit bijzondere saleshouse in de afgelopen jaren tot grote hoogten weten op te stuwen. Een kolfje naar zijn hand. Allard: “Ons basisgeloof is dat wij merken effectievere reclamemogelijkheden kunnen bieden rondom exclusieve content, die voor de kijker écht betekenis heeft.”
30 (29) Harry Dekker Harry Dekker werkt al een tijdje - 22 jaar - als media director bij ’s lands grootste adverteerder Unilever en is hiermee op zijn geheel eigen wijze een invloedrijk man in het Nederlandse Medialandschap. Ruud de Langen, spreker tijdens het DeMedia100 Diner in december 2017, noemt Unilever de meest progressieve adverteerder. Met dank aan Dekker.
31 (21) Youp van 't Hek

Disruptief, actueel, scherp, geestig. Vriend en vijand zijn het er over eens, wat Youp doet veroorzaakt vrijwel altijd reuring. Was alweer enige tijd geleden in zijn eentje verantwoordelijk voor het van de markt doen verdwijnen van een biermerk. Zijn invloed is evenwel ook vaak positief te noemen.

32 (20) Joop van den Ende

Nestor van de Nederlandse showbusiness van den Ende wordt nog immer veel invloed toegedicht. Hoewel hij het inmiddels kalm aan zegt te doen, is hij nog volop bij velerlei (musical)producties en theaters betrokken. Daarnaast is Joop actief als investeerder en mecenas, onder meer via de Van den Ende Foundation.

33 (-) Sven Sauvé

Sven Sauvé trad in januari 2007 in dienst als Business Director van RTL Nederland Productions. Inmiddels is hij - na verscheidene mooie functies - de nieuwe CEO van RTL Nederland, als opvolger van Bert Habets. Sven beschikt over zakelijk inzicht, goed leiderschap en een uitgesproken gevoel voor toekomstige ontwikkelingen, aldus Habets.

34 (45) Willem Albert Bol

Willem Albert Bol is Creative Director bij de Persgroep: “Omdat wij zo dicht op onze doelgroepen zitten, kunnen wij het merkverhaal relevant maken voor onze lezers. Wij kunnen met 7 mediumtypes werken - krant, weekblad, magazine, web, mobiel, online video en radio - en hebben bijna 200 merken tot onze beschikking.”

35 (90) Pim Schmitz

Pim is de ceo van Talpa Media Holding en geniet al meer dan 15 jaar het rotsvaste vertrouwen van de nummer één van DeMedia100. Verantwoordelijk voor strategie & nationale en internationale business development, gaat hij met een meer crossmediaal Talpa ontegenzeggelijk een enerverende tijd tegemoet.

36 (42) Giel Beelen

3FM icoon Giel Beelen verruilde in het najaar van 2017 de publieke zender voor Radio Veronica. Beelen: "Een plek krijgen op een van de meest historische radiomerken die er bestaat, daar kun je als radiomaker alleen maar van dromen”. Veronica heeft met Giel een spraakmakende radiomaker in huis gehaald.

37 (74) Isabelle Dacz

Isabelle Dacz is CEO van Wavemaker, ontstaan in 2017 toen de GroupM bureaus MEC en Maxus+Helder met elkaar fuseerden: “Vanuit onze obsessie voor het begrijpen van de Consumer Journey zijn wij in staat zijn om communicatiewaarde toe te voegen aan elke fase van de journey door middel van media, content en technologie.”

Ons interview met ISabelle Dacz staat hier

38 (34) René Hofma

De bekendste recruiter uit de branche ziet zichzelf liever als zaakwaarnemer. “Meer nog dan een baan voor mensen te regelen,  proberen we ze naar een volgend level te brengen, te coachen en een spiegel voor ze te zijn.” Niet alleen een sympathieke professional, maar ook nog ‘es een heel gezellige.

39 (-) Thijs Boon

De oprichter en ceo van VICE Benelux is Cross Media Man het Jaar 2017. Snapchat, Events, een TV-zender, Thijs schaakt op álle borden. Waar velen de crossmediale oversteek maar moeilijk kunnen maken, heeft hij al in 2016 vanuit online de stap gezet naar lineaire broadcasting met een eigen TV kanaal.

40 (50) Dolly van den Akker

Dolly van den Akker is business  directeur bij MPG., het strategisch en creatief crossmedia communicatiebureau met een specialisme in contentmarketing. Ze zijn - al 40 jaar - marktleider in het ontwikkelen van communicatie - en contentstrategieën voor A-merken, bedrijven en instellingen. Zo maken én onderhouden zij het Allerhande platform voor Albert Heijn.

[Column] Dolly van den Akker: Van mobile first naar moments first

41 (59) Winston Gerschtanowitz

Met Media Republic collega’s  Bas Verhart en Taco Ketelaar lanceerde Winston DFFRNT Media, een nieuw productiebedrijf dat zich richt op de ontwikkeling van VR- en AR-producties en andere mediaformats. Voormalig CCO van Talpa, krijgt nu de kans grote studioprogramma's te presenteren - een droom sinds hij een jochie was.

42 (46) Remon Buter

Remon Buter heeft een behoorlijke staat van dienst bij onder andere Magna Global en GroupM. Deze mediaman in hart en nieren wordt gewaardeerd door zijn collega’s en concurrenten

43 (73) Cornelie Weller

De enorme stijging van de CEO van Publicis One in DeMedia100 zorgt er niet alleen voor dat Cornelie Weller in de top 10 staat van vertegenwoordigers van mediabureaus, maar ook de nummer 4 is in de lijst van de grootste stijgers. De plaats 7-positie in DeMediabureau50 maakt het plaatje af.

44 (-) Frank Volmer

Na zijn carrière bij TMG werd Volmer einde 2016 Ster directeur. Met de aankondiging dat de Ster stopt met het geven van zowel bureau- als volumekorting per 1 januari 2018 maakte Frank zich in de branche niet alleen wereldberoemd, maar veroorzaakte hij tevens een interessante discussie, die voorlopig nog niet ten einde is.

Ons interview met Frank Volmer staat hier

 

45 (27) Jan Slagter

Omroepdirecteur van MAX maakt zich op verschillende manieren hard voor de belangen van ouderen in onze samenleving. Deze zomer opende hij zijn eerste verpleeghuis. En met de in 2006 opgerichte stichting MAX Maakt Mogelijk probeert hij samen met kijkers de leefomstandigheden van ouderen in binnen- en buitenland structureel te verbeteren.

46 (56) Dave Minneboo

Begin 2016 is Dave Minneboo betrokken bij een van de grootste radioconsolidaties: Talpa neemt Sky Radio Group over van TMG. Sky Radio en 538Groep worden ondergebracht in één bedrijf; Talpa Radio, waar Minneboo radiodirecteur van wordt. Inmiddels heeft hij de leiding over 538, Radio 10, Sky Radio en Radio Veronica.

47 (54) Rob Wijnberg

“Niets misleidt ons meer dan die onophoudelijke informatiestroom die wij nieuws zijn gaan noemen”, luidt de stellige overtuiging van deze filosoof en hoofdredacteur van De Correspondent. Hij ziet het als zijn missie om nieuws te herdefiniëren. Weg van schreeuwerige koppen en simplistische clichés, naar informatie over dieperliggende ontwikkelingen die onze levens bepalen.

48 (35) Philippe Remarque

Philippe Remarque is de Volkskrant sinds 1996 trouw. Hij werkte zich op van buitenlandredacteur, via politiekverslaggever, tot hoofdredacteur. Remarque neemt plek 3 in in DeDagbladen50, achter Christian van Thillo en Peter Vandermeersch.

49 (52) Marianne Zwagerman

Media- en klimaatcriticus Zwagerman is mede-oprichter van de publieke omroep PowNed. Als directeur digitale media bij TMG was zij verantwoordelijk voor de overname van de website GeenStijl. Zij neemt bij diverse radio- en televisieprogramma’s geen blad voor de mond, met veel gekrakeel tot gevolg.

50 (66) Menno Koningsberger

Als algemeen directeur van Talpa Radio heeft Menno Koningsberger de zenders 538, Radio 10, Sky Radio en Veronica onder zich. Hij wil met dat brede aanbod ook een brede doelgroep bereiken, zowel lineair als on demand.

Ons interview met Menno Koningsberger staat hier

51 (-) Kees Verbeek

Kees Verbeek is CEO van Abovo Media, een van de grootste onafhankelijke mediabureaus van Nederland. Een tomeloze groei was in de afgelopen jaren de constante voor dit ietwat eigenwijze bureau uit Hoorn. In 2017 lanceerde Abovo Media Bigital Brixx, een bureau voor digital advertising.

Ons interview met Kees Verbeek en Marinus Zoutendijk staat hier

 

52 (70) Joris van der Pol

Joris van der Pol is algemeen directeur van OMS, saleshouse voor de radiozenders van Talpa Radio, RadioCorp en Sublime FM. 2017 was een goed jaar voor OMS: het marktaandeel van de marktleider groeide en er waren de lanceringen van OMS Studio en OMX, het digitale onderdeel OMS.

Ons interview met Joris van der Pol staat hier

53 (71) Susan Duinhoven

Vanuit Helsinki geeft Susan Duinhoven leiding aan het Finse mediaconcern Sanoma, dat in Nederland, België en Finland eigenaar is van mediabedrijven en schoolboekenuitgeverijen. Volgens deze media-topvrouw is de rol van print voorlopig nog niet uitgespeeld. Wij zijn het daarmee eens; het bewijs hiervan heeft u nu in handen.

54 (30) Albert Verlinde

De theaterproducent en presentator die van RTL Boulevard een groot succes maakte, komt naar eigen zeggen niet meer terug op tv. De grote musicalman van Nederland focust zich liever op zijn werk voor Stage Entertainment Netherlands. De vraag is wat dat betekent voor zijn notering in de volgende DeMedia100.

55 (58) Arno Peperkoorn

Arno Peperkoorn, de sympathieke directeur van de Result Recruitment Group, is een maatschappelijk betrokken mens. Hij is een van de meest gelezen columnisten van het Nederlands MediaNetwerk en met Result mede initiator van de jaarlijks verkiezing van de meest talentvolle jonge mediaprofessional, de Media Belofte van het Jaar.

56 (-) Cécile Narinx

De hoofdredacteur van Harper’s Bazaar en oud-hoofdredacteur van ELLE - beiden van Hearst Netherlands - zette zich in 2017 in voor meer diversiteit in, op en achter de modebladen. Dit heeft er wellicht voor gezorgd dat Narinx voor het eerst in DeMedia100 staat, en niet zomaar: ze komt binnen op 56 en is daarmee een van de tien hoogste nieuwkomers.

57 (76) Patrick Molleman

Patrick Molleman is CEO van OmnicomMediaGroup, de mediabureau groep die een huis biedt aan OMD, PHD, M2M en DB Reklame Service: “Om een onafhankelijke positie in te kunnen nemen, hebben we veel geïnvesteerd in tooling op het gebied van data, tech en analytics waarmee we de toegevoegde waarde van inspanningen aan kunnen tonen.”

58 (24) Twan Huys

Bekend van onder meer Nieuwsuur en zijn Amerika specialisme. Veel applaus scoort hij ook al jaren met het door hem bedachte programma College Tour, waarin hij samen met studenten bekende mensen interviewt. Met spraakmakende gasten als de Dalai Lama, Richard Branson of Willem Holleeder Is zijn programma vaak het gesprek van de dag.

59 (-) Joost Istha

Joost Istha is ceo van ZIGT, het Cross Media Bureau van het Jaar 2017. Een onafhankelijke speler in een landschap dat wordt gedomineerd door internationale bureaugroepen en die zich onderscheidt door het business model. “Wij werken uitsluitend voor opdrachtgevers. Wij worden op geen enkele wijze betaald door leveranciers, mediapartijen of uitgevers.”

Ons interview met Joost Istha staat hier

60 (55) Aart Lensink

De auteur van onder meer Formats, the next step in content marketing is van origine journalist en programmamaker. Aart ontwikkelt formats die zijn klanten helpen opvallen in de contentberg die dagelijks over ons wordt uitgestort. Zijn bedrijf LVB Networks is een van de grootste contentmarketing-bureaus van Nederland.

61 (41) Johan Derksen

Johan Derksen deelt regelmatig zijn ongezouten en vaak ongenuanceerde mening bij voetbal- en andere praatprogramma’s. Dat leverde een bekroning op: de Gouden Televizierring. Niet onvermeld mag blijven dat deze bluesliefhebber en voormalig manager van Cuby & the Blizzards bezig is de blues in Nederland weer stevig op de kaart te zetten.


62 (80) Guy Grimmelt

Guy Grimmelt, de vrolijke marketing & business development director van Exterion Media, is overal een graag geziene gast. Die eigenschap, gecombineerd met zijn grote vakkennis, plaatst hem hoog in DeMedia100. Guy was bovendien veel in de landelijke pers te volgen rond het gebruik van camera’s en sensoren – innovatie is bij Exterion Media nooit ver weg.

Ons interview met Guy Grimmelt en Eric Kip staat hier

63 (82) René Zeedijk

René Zeedijk is managing partner van MediaScience: “We helpen adverteerders om data, media en creatie met gebruik van de beste technologie te integreren binnen de marketing afdeling. Als wij betrokken zijn bij de strategie en implementatie, kunnen wij echt het verschil maken ten opzichte van vele andere partijen.”

 Ons interview met René Zeedijk staat hier

64 (63) Eric Kip

Eric Kip is sinds mei 2015 Managing Director van Exterion Media, dat naast marktleider op het gebied van traditionele vormen van buitenreclame ook de grootste aanbieder van digitale buitenreclame is. Exterion bereikt meer dan 70 procent van alle Nederlanders. Het oudste massamedium ter wereld groeit nog steeds en Exterion dus ook.

Ons interview met Eric Kip staat hier

 

65 (-) Jeroen de Bakker

Jeroen de Bakker is cmo Brand & Online bij Talpa Radio, het grootste muziek entertainment bedrijf van Nederland. Met Radio 538, Radio 10, Sky Radio en Radio Veronica bereikt de radiogroep wekelijks meer dan 7 miljoen mensen. Jeroen was mede-oprichter van Qi, BrandWebbing, LAB1111 en Boodschapp.

66 (99) Barbara Barend

Barbara Barend is de gedreven ondernemer achter Helden Magazine en Helden Media: "Alles wat wij doen, komt voort uit onze kernwaarden - vanuit bewondering, vol vertrouwen, met de hoogste kwaliteit - en in alles wat wij doen, zelfs in de kleinste post op social media, moet dat zitten".

Ons interview met Barbara Barend staat hier

67 (95) Hans Nijenhuis

Hans Nijenhuis is hoofdredacteur van AD en de centrale redactie van de regionale dagbladen van De Persgroep. Daarmee is hij de nummer 1 journalistenbaas van Nederland. Over online video, waar de Persgroep stevig op inzet: "Er is meer belangstelling  van adverteerders voor video-advertising dan er content ter beschikking is."

Ons interview met Hans Nijenhuis staat hier

68 (-) Gert Ysebaert

Gert Ysebaert is CEO van Mediahuis: “Met Mediahuis zien we vooral kansen, waar andere mediabedrijven in zwaar weer zijn gekomen. Sterke merken, krachtenbundeling en innovatie vormen de rode draad in onze strategie van de afgelopen jaren”. Met de overname van TMG is Mediahuis als groep groter in Nederland dan in België.

69 (67) Thijs Muller

Thijs Muller treedt in 2015 in dienst bij Havas Media Group Nederland als CEO. Hij volgde Roel van den Borne op die CEO werd van OmnicomMediaGroup Netherlands. Voor Havas Media werkte Muller onder andere bij Mindstream en Zenith.

Ons interview met Thijs staat hier

70 (-) Monica Geuze

Vlogger Monica Geuze werd in 2017 gekozen als MTV EMA It Girl.  Haar successen behaalt ze niettemin vooral op YouTube, waar ze een van de populairste Nederlandse vloggers is over mode en make-up. In mei 2017 lanceert ze haar eerste boek, My way, waarin ze vertelt over haar leven als vlogger.

71 (84) Marlene Wickel

Marlene Wickel is Managing Director van Jean Mineur Mediavision, de grootste bioscoopreclame-exploitant van Nederland. Er gebeurt veel in de bioscoopwereld en Marlene is zo’n beetje de spil in die wereld. Onder haar leiding groeien niet alleen de mogelijkheden voor adverteerders, maar ook de omzetten van Jean Mineur.

Ons interview met Marlene Wickel staat hier

72 (-) Paul Jansen

De voormalig parlementair redacteur Paul Jansen – hij werd indertijd door collegae de meest invloedrijke en best ingevoerde duider van het Binnenhof geacht – is hoofdredacteur van De Telegraaf. Stoïcijns leidde hij zijn redacties door de roerige overnametijden en houdt hij vinger aan de pols bij alle Telegraaf merken.

73 (-) Marc Vangeel

Marc Vangeel, de nieuwe CEO van TMG, heeft ruim twintig jaar ervaring met het besturen van mediabedrijven, actief in drukken, uitgeven, radio, televisie en online. In die rol heeft hij ook gesaneerd, afgesplitst en overgenomen. Die ervaring zal van pas komen bij TMG, nu Mediahuis er de scepter zwaait.

74 (47) Gerrit Reinders

Gerrit Reinders is CEO en oprichter van Adcombi en Marqeting, dat in 2011 werd opgericht met het doel om display advertising toegankelijk te maken voor iedereen. Sindsdien is het team enorm gegroeid en de technologie voor display advertising flink doorontwikkeld. Ze ontwikkelden bijvoorbeeld Multi-Advertising, een tool voor slimme local online advertising.

Ons interview met Gerrit Reinders staat hier

75 (53) Annemarie Van Gaal

Het begon allemaal met haar grote succes met Independent Media in Rusland, samen met Derk Sauer. Deze sympathieke zakenvrouw werd na dit avontuur vooral investeerder. Bij het grote publiek is zij bekend als budgetcoach bij diverse televisieprogramma’s en als columnist in onder meer De Telegraaf.

76 (-) Lauren van der Heijden

Lauren van der Heijden is als directeur corporate sales van de Persgroep verantwoordelijk voor de aansturing van sales van alle dagbladen en weekbladen van de uitgeverij. Van der Heijden: “Wij weten waar onze lezers zitten en wat hen interesseert. Die kennis delen we met onze adverteerders. Zo helpen wij hen om samen een hogere conversie te halen.”

Ons interiew met Lauren van der Heijden staat hier

 

77 (89) Boudewijn Poelmann

Boudewijn Poelmann is één van de vier oprichters van de Nationale Postcode Loterij, de grootste goededoelenloterij van Nederland. Het doel van moederbedrijf Novamedia is het oprichten en besturen van goededoelen-loterijen wereldwijd. De loterijen genereren uit hun inkomsten structureel geld voor goede doelen die bijdragen aan een betere en leefbare wereld.

78 (51) Frits Wester

Journalist en politiek commentator Frits Wester is een graag geziene gast bij vele programma’s en zenders. Een opvallende prestatie van Wester is dat hij al vele jaren de tekst van de troonrede voortijdig weet te bemachtigen. Op welke slinkse wijze deze zeilliefhebber dat doet, is een Haags geheim.

79 (-) Simon Neefjes

Simon Neefjes is CEO van TBWA\Neboko dat met vier afgevaardigden goed vertegenwoordigd is in DeReclamebureau50. Twee ervan staan zelfs in de top 5, waaronder Neefjes op plaats 3. Neefjes heeft te maken met klanten als Albert Heijn, KLM, Unox en Vichy die het bureau keer op keer goed weten te vinden.

80 (-) Mandy van der Wal

Mandy van der Wal s director OTT bij Telegraaf Media Groep. OTT is een onderdeel van de strategie van TMG om met content, merken en in domeinen 24/7 optimaal in te spelen op de mediabehoeften van de consument. Mandy was eerder hoofd Global Connect bij Talpa waar zij connected formats introduceerde.

81 (-) Luc van Os

Luc van Os is CEO van Hearst Netherlands. 2017 was een sleuteljaar voor Hearst met de overname van G+J Media. Daarmee staat Hearst voor wat betreft tijdschriften op gelijke hoogte met Sanoma – vooral in het topsegment vrouwenbladen staat Hearst nu sterk. Beide uitgevers leveren even veel mensen voor DeTijdschriften50.

Ons interview met Luc van Os staat hier

82 (88) Ernst-Jan Pfauth

Ernst-Jan Pfauth is uitgever van De Correspondent. Eerder was hij chef internet bij NRC Media en hoofdredacteur van The Next Web. Hij blogt sinds 2006 op pfauth.com en schreef twee boeken over bloggen: Sex, blogs & rock-’n-roll (2010) en Gij zult bloggen (2012).

Ons interview met Ernst-Jan Pfauth staat hier

83 (-) Paul Manuel

Met TamTam richtte Paul Manuel een van de eerste digital agencies in Nederland op. Hij was mede-oprichter van Dept Agency, een internationaal netwerk waarin online bureaus als TamTam, Expand Online, Building Blocks, Studio Dumbar, Be Excellent, Trust Agents, eBrella en Unskippable eem gezamenlijk hius hebben gevonden.

84 (-) Marinus Zoutendijk

Marinus Zoutendijk is eigenaar en directeur Abovo Media, één van de grootste onafhankelijke mediabureaus van Nederland. Dankzij hun bewezen effectieve combinatie van strategie, inkoop en creatie blijft Abovo maar groeien. Zoutendijk’s strategie voor Abovo Media werpt overduidelijk fraaie vruchten af.

Ons interview met Kees Verbeek en Marinus Zoutendijk staat hier

85 (62) Jort Kelder

Jort Kelder werd nationaal bekend als succesvolle hoofdredacteur van Quote. Sindsdien mag hij als kritische geest regelmatig aanschuiven bij onder meer Pauw, DWDD en Jinek. Hij boekt ook succes als spreekstalmeester over oude en nieuwe elite en vormt met Ronald van Laar de directie van de website 925.

86 (38) Boris Veldhuijzen van Zanten

Serial internet entrepreneur Boris Veldhuijzen van Zanten is onder meer oprichter en ceo van The Next Web. Dit uiterst succesvolle blog behoort de top 20 meest gelezen blogs ter wereld, met de VS bovenaan. Sinds 2006 organiseert TNW elk jaar in Amsterdam een van de belangrijkste technologieconferenties wereldwijd, met honderden side events.

87 (-) Frans Klein

Frans Klein is directeur Televisie bij de Nederlandse Publieke Omroep. Hij stond aan de wieg van de fusie van BNN en VARA. Als directeur Radio, Televisie en Nieuwe Media is hij mede verantwoordelijk voor succesprogramma’s, zoals De Wereld Draait Door, Mooi! Weer de Leeuw en Pauw & Witteman.

88 (-) Sebastiaan Moesman

Sebastiaan Moesman is CEO van Improve Digital, het succesvolle All-in-One Advertising Platform. Moesman is, samen met meer dan tweehonderd medewerkers, de leidende positie in advertentietechnologie verder aan het uitbouwen. Eind jaren negentig richtte hij Advalue op, dat later als Reddion werd verkocht. Nadien bekleedde hij diverse leidinggevende posities binnen Group M.

89 (-) Marc Verschoor

Marc Verschoor was COO en is inmiddels managing director van Zenith Nederland. Zijn enorme digitale en technologische kennis in combinatie met een duidelijke visie op de toekomst van Zenith én de effectieve aansluiting op Publicis One maken hem de juiste man op de juiste plek.

Ons interview met Marc Verschoor staat hier

90 (-) Georgette Schlick

Georgette Schlick is de bevlogen ceo van Fremantle Media Netherlands. Tijdens The Producers’ Conference - het eerste B2B congres voor film, video en televisie in Nederland - hield Georgette een vlammend en hooggewaardeerd betoog voor meer samenwerking in de wereld van film, (online) video en tv.

91 (-) Bas Korsten

Bas Korsten is Creative Partner bij J. Walter Thomson Amsterdam. Met The Next Rembrandt was hij de grote winnaar in Cannes in 2016. In 2017 werd hij Chairman of the European Creative Council van JWT en door Adweek uitgeroepen tot 1 van de “10 Global Creative Leaders Who Are Reinventing Advertising”

92 (87) Onno Seelen

Onno Seelen werkte een aantal jaren als accout en sales manager voor Ster en was 7 jaar lang managing director van Magna Netherlands. Sinds begin 2017 is hij Chief Commercial Officer van IPG Mediabrands, de bureaugroep die plaats biedt aan onder meer Initiative, UM, Magna, Yune en Traffic4U.

93 (-) Maiko Valentijn

Maiko Valentijn is ceo van MediaCom, onderdeel van bureaugroep GroupM. Het mediabureau draait op volle toeren en mocht afgelopen jaar zowel IKEA als Tele2 als nieuwe klanten verwelkomen. Die zijn een prachtige aanvulling op de mooie klantenlijst met daarop klinkende namen als PON, AKZO Nobel en H&M.

94 (-) Kyra Roest

Kyra Roest is overal, doet alles en kent iedereen in de bureauwereld. Ze is eigenaar van /um'ge:bun/, Business Development Director a.i. bij Don’t Say Nothing, founding monther of Embassy of Dutch Creativity, representative van Cannes Lions en Vice President Area Director Europe van de International Advertising Association

95 (83) Adjan Kodde

Adjan Kodde is founder en CEO van Mirabeau. Sinds 2001 ontwikkelt Mirabeau platformen voor marktleiders waarop dagelijks miljoenen klanten feilloos hun weg vinden. Digitaal denken zit in hun code en ze weten exact wat er online speelt. Dit resulteert in succesvolle partnerships met onder meer Air France-KLM, ING en Transavia.

96 (-) Darre van Dijk

Darre van Dijk is CCO van TBWA\Neboko, maakt deel uit van TBWA's global creative board en is creatief verantwoordelijk voor Europa. Een creatief leider die de tijdgeest goed aanvoelt. Met zo’n tweehonderd awards op zak mogen we Darre toch wel een echte winnaar noemen.

97 (75) Julius Minnaar

Julius Minnaar is de CEO van Dentsu Aegis Network Netherlands, een van de grootste internationale netwerken van media-, marketing- en communicatiebureaus. De bureaus van DAN bieden gezamenlijk een breed  aanbod van gespecialiseerde diensten die alle aspecten van het marketing communicatie vak beslaan.

98 (-) Hans Brouwer

Hans Brouwer is naast oprichter en CEO van MassiveMusic ook een prettige vent in de omgang. Vanuit zijn ADAM Toren in Amsterdam en kantoren wereldwijd zet hij de toon voor vele grote merken. Als internationaal icoon in sonic branding sleepte Massive diverse internationale reclameprijzen in de wacht.

99 (-) Klaartje Kuypers

Klaartje Kuypers is de hooggewaardeerde COO van BrandDeli. En terecht. Deze mediavrouw werkte de afgelopen 23 jaar op verschillende managementpositiesbij Universal Media Group, Magna Group Nederland, Vizeum, Miindshare, Group M, de Ster, Discovery Networks, Sanoma en Zenith.

100 (-) Hilmar Mulder

Hilmar Mulder is hoofdredacteur van Libelle, het grootste vrouwentijdschrift van Nederland. Eerder was ze onder meer hoofdredacteur van Elle, Grazia en Cosmopolitan. Hilmar neemt het klassieke merk Libelle mee de digitale toekomst in. In 2017 won de Libelle Zomerweek de award voor Cross Media Event van het Jaar.

DeMedia100 wordt gesponsord door: